Harta Karun Yang Tersimpan Selama 10 Tahun Akhirnya Terbongkar Isi Dia .. Semua Orang Terkejut

Dari kotak luarnya aja udah keliatan tanda sebuah motor balap nih! Akhirnya setelah 10 tahun berlalu dan tidak ada yang ngambil pakej ini, akhirnya mereka membuka kotaknya untuk diperiksa.

Walaupun udah lewat 10 taun dan kotaknya udah berdebu bahkan berjamur, tapi kamu tetep ngeliat ada sesosok motor balap disana kan!


Wih, ngeliat pemandangan ini, semua pegawai langsung geger .. 10 tahun lamanya motor ini ada di gudang mereka dan anahnya, TAKDE SAPA NAK !!!


Semuanya masih bener-bener keliatan baru dan tidak cacat
Setelah mereka melaporkan pada pihak berwajib, akhirnya hakim memutuskan buat memberikan motor Ducati ini kepada pegawai paling senior di syarikat itu yang ternyata adalah seorang Wanita tua! Alasannya adalah kerana selama 10 taun ini, wanita ini yang menjaga keberadaan si motor.


Image result for ducati 996

Artikel Lain.

Terkejut Jumpa Emas Bernilai RM11J Dalam Kereta Kebal.

Sumber: Sinar Harian

Apa korang akan buat kalau jumpa jongkong emas yang nilainya berjuta-juta ringgit?

Di Northamptonshire, Britain, seorang lelaki menjumpai jongkong emas yang bernilai £2 juta (RM11j) dalam tangki minyak kereta kebal yang baru sahaja dibelinya melalui laman ebay. Kereta kebal tersebut dijual secara lelongan dengan harga £30,000 (RM165,514).

Nick Maed, 55 dan rakannya Todd Chamberlain berkongsi untuk membeli kereta kebal T54 Russian/69 tersebut.

“Kami tidak tahu apa yang harus dilakukan. Kami tidak boleh mengambil lima jongkong emas dan menjualnya tanpa disoal siasat, jadi kami mengambil keputusan menghubungi polis,” kata Nick yang mempunyai koleksi 150 kereta perang di ladangnya di Helmdon, Northamptonshire.

Jongkong emas berkenaan kini diambil oleh polis untuk analisis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *