Isu Israel Menuju Perang Besar !! Ini Teguran ‘Pedas’ Presiden Chechnya, Ramzan Kadyrov

GROZNY, ARRAHMAHNEWS.COM – Presiden Chechnya, Ramzan Kadyrov, mengecam keras keputusan Trump mengakui Yerussalem Timur sebagai ibukota Israel, mengatakan bahwa pengakuan ini telah menepis keraguan tentang AS sebagai otak terorisme di Suriah, dan langkah terbaru ini hanya akan menjerumuskan Israel kepada perang skala besar.

“Dengan menentang pendapat masyarakat dunia, dan secara kasar melanggar semua kewajiban, serta secara sinis mencemooh semua dokumen yang telah diadopsi hingga saat ini oleh PBB dan berbagai organisasi Internasional, Presiden AS Donald Trump mengakui pusat dari tiga agama dunia, Yerusalem, sebagai ibu kota Negara Israel,” ungkap Kadyrov di akun istagramnya.

Ia menambahkan bahwa apa yang dilakukan Trump adalah sebuah pengkhianatan dan tikaman dari belakang terhadap mereka yang telah mencoba selama beberapa dekade mengembangkan sebuah algoritma penyelesaian politik dan diplomatik di kawasan yang sulit ini.

Mengaitkan langkah Trump dengan kemenangan Suriah atas terorisme, Kadyrov menyebut bahwa langkah Trump menghilangkan keraguan terhadap siapa sebenarnya peletak dasar terorisme di Suriah dan Irak.

“Bagaimana memahami kebijakan presiden Amerika ini? Sangat sederhana. Kini hilang keraguan terakhir tentang siapa yang menciptakan basis teroris di Irak dan Suriah untuk “tatanan dunia” nya,” ujar Kadyrov lebih lanjut.

Menyimpulkan apa yang akan terjadi dengan keputusan Trump ini, Kadyrov mengatakan bahwa keputusan sembrono Trump menjerumuskan Israel ke dalam jurang konfrontasi berdarah, yang sekarang mengancam negara ini, yaitu intifada yang baru, lebih kuat dan terorganisir dan itu adalah perang berskala besar. (ARN)

SUMBER : https://arrahmahnews.com/2017/12/08/kadyrov-keputusan-trump-seret-israel-menuju-perang-besar/

SIAPAKAH RAMZAN KADYROV YG MEMBUAT DUNIA GERUN DENGANNYA!

Pemimpin Chechen Ramzan Kadyrov tiba-tba menjadi perhatian dunia. Selepas mengeluarkan kenyataan yang kuat, dan memanggil pemimpin Myanmar rejim setan. Kerana telah melakukan pembunuhan beramai-ramai Rohingya.

Siapa sebenarnya Ramzan Kadyrov? Inilah profilnya.

Bernama lengkap Ramzan Akhmadovich Kadyrov, lahir di Tsentoroi, Chechen-Ingush ASSR, Chechnya tarikh 5 Oktober 1976. Di usia yang masih sangat muda ia dilantik menjadi presiden Republik Chechnya, pada tarikh 15 Februari 2007 pelantikan Presiden Vladimir Putin, Chechnya adalah salah satu negara pecahan Kesatuan Soviet pada masa lalu. Sebelumnya, Ramzan Kadyrov adalah komander tentera yang tangguh dalam menghadapi pasukan Rusia demi membela rakyat Chechen.

Presiden Ramzan Kadyrov adalah sosok yang sangat teguh dalam ketaatan menjalankan syariat Islam. Di bawah kepimpinannya, beliau memberikan sokongan penuh kepada orang Islam yang ingin hijab. Ia juga melarang amalan perjudian dan minuman keras. Ketika terjadi penghinaan atas diri Nabi Muhammad SAW oleh kartunis Denmark, ia bertindak balas sangat keras.

Ia menyebut Denmark sebagai negara yang menyokong keganasan kerana ulah salah satu warganya yang menghina Islam atas nama kebebasan. Selanjutnya, Kadyrov melarang semua rakyat Denmark daripada memasuki wilayah Chechnya. Dia juga mengharamkan aktiviti NGO Denmark di Chechnya. Bahkan Kadyrov menghalalkan darah pelukis kartun nabi untuk ‘ditanam hidup-hidup’.

Tidak hanya diketahui oleh firma dan berani, beliau juga dinamakan sebagai contoh dalam menerapkan nilai dan ajaran Islam. Sekurang-kurangnya terdapat beberapa tabiat dan program yang diterapkan pada awal Chechya, termasuk:

1. Habit Daily membaca Sholawat 5000 * / hari
2. Semua Pejabat dan Menteri Negeri Doa Wajib Isya ‘Dan Subuh Bersama di masjid, yang tidak keluar dari kedudukannya
3. Anak lelakinya berusia sekitar 10 tahun telah menghafal al qur’an
4. Suka dengan para ulama ‘dan habaib.

Ramzan Kadyrov juga dikenali sebagai tokoh pemimpin yang suka dan dekat dengan ‘

… Lidahnya tidak pernah dikeringkan dari nyanyian nabi. Beliau juga menjemput semua alat kerajaan untuk membiasakan diri membaca nabi salawat …

Menurut beberapa sumber yang dapat dipercaya Ramzan memang sepertinya sering merendahkan salawat kepada Nabi Muhammad, ketika tidak berbicara.

Walaupun ketegasannya mempertahankan Islam, Kadyrov adalah tokoh yang lembut. Lidahnya tidak pernah dikeringkan dari membaca nasihat nabi. Dia juga menjemput semua alat kerajaan untuk membiasakan diri membaca nabi salawat.

Bukan itu sahaja. Presiden sekarang juga mewajibkan semua polis dan pasukannya berdoa di masjid dan sembahyang subuh. Dikabarkan, sesiapa yang memberontak terhadap perintah ini maka risiko ditolak dari posisinya.

Apabila solat Jumaat tiba, Presiden yang salacious ini tidak mahu berada di barisan hadapan. Ia adalah kerana penghormatannya kepada Habib dan para ulama dalam shaf pertama dan kedua. Oleh itu, dia lebih suka berada di kubur ketiga sahaja.

Wajahnya jauh dari klimis. Orang itu tegas dan tidak bersuara. Suka menyimpan kucing Siam dan singa Afrika.

SUMBER : http://gedebakviral.net/siapakah-ramzan-kadyrov-yg-membuat-dunia-gerun-dengannya-myanmar-akan-terhapus-jika-dia-sampai/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *