Lelaki Ini Jelaskan Banyak Mana Duit Sufian Suhaimi Untuk Menutup Kenyataan Ibu Elfira Loy

Jika semalam bapa Elfira, Ahmad Sabri Ariffin membuat kenyataan mengatakan dia sebagai bapa sudah tawar hati ketika majlis pertunangan anaknya dan Sufian Suhaimi, Oktober tahun lalu lagi. Malahan Ahmad Sabri mengakui dia sendiri sudah merasakan ada yang tidak kena dan merasakan hubungan itu tidak kekal lama.

Terbaru, pengurus Sufian sendiri, Mahadhir Mohamad mendakwa perkara sebenar setelah isu ini berlarutan sejak sekian lama.

Pendapatan Sufian Suhaimi 2 show boleh selit setiap helai Quran

Mahadhir dalam pos Facebooknya memberi komen berkenaan saranan ibu Elfira yang meminta Sufian menabung RM20 sehari selama setahun bagi persediaan perkahwinannya itu sebagai tidak signifikan. Ini kerana menurutnya, pendapatan Sufian bagi 2 persembahan boleh diselitkan ke dalam setiap muka surat kitab suci itu.

Seperti perigi cari timba

Lelaki ini juga mendedahkan siapa Elfira yang sebenarnya yang mungkin tidak diketahui umum. Menurutnya, Elfiralah yang menyukai Sufian sehingga sanggup menelefon setiap hari selain mengikut ke mana sahaja penyanyi itu pergi tanpa mengira waktu.

Yang putuskan pertunangan emaknya

Ujar Mahadhir lagi, pertunangan Sufian-Elfira diputuskan oleh emak Elfira walaupun Elfira masih menyayangi Sufian. Tambahnya, ibu Elfira mengada-adakan cerita bagi menutup salah sendiri setelah dikecam netizen.

Sumber: Mahadhir Mohamad via OhBulan

‘Ketika Majlis Bertunang Oktober Lalu Pun Sudah Tawar Hati’ – Bapa Elfira Loy

Kontroversi putus tunang yang melanda Sufian Suhaimi dan Elfira Loy semakin kurang diperkatakan oleh netizen. Namun luahan ibu Elfira baru-baru ini menerusi Instagramstory membuatkan isu ini hangat kembali diperkatakan oleh netizen.

Terbaru, bapa Elfira ada membuat kenyataan terbarunya berkenaan isu putus tunang anak daranya dan penyanyi Di Matamu itu.

Tiada isu hantaran tinggi timbul ketika majlis merisik, tunang

Bapa Elfira, Ahmad Sabri Ariffin berkata kepada Rojakdaily bahawa soal hantaran tinggi tidak dibangkitkan semasa majlis bertunang atau merisik dan tidak seharusnya pihak luar membuat andaian bukan-bukan.

Kenapa ada yang beranggapan wang jumlah hantaran yang tinggi menjadi punca mereka putus tunang. Percayalah masa majlis merisik mahupun bertunang tak ada pun perkara ini dibangkitkan.

Masa dua majlis berkenaan pihak keluarga saya sendiri tak ada minta yang minta-minta. Jadi kenapa perlu ada andaian itu dan ini.

Petanda tak baik masa bertunang

Apa yang lebih mengejutkan, Ahmad Sabri mengakui sebagai bapa, hati kecilnya merasakan bagai ada yang tidak kena dengan hubungan anak perempuannya itu. Namun, dia memilih tidak mengendahkan perasaan itu.

Jujurnya ketika majlis bertunang bulan Oktober lalu pun saya sudah tawar hati. Tapi saya ikut rentak dan percaya mungkin ini semua ujian serta dugaan kecil.

Majlis pertunangan pun sebenarnya kelam kabut. Saya lihat ia petanda tak baik yang hubungan mereka takkan lama. Cuma saya tidak mahu cepat buat keputusan terburu-buru kerana ia soal kebahagiaan anak sendiri.

Bincang tidak teruskan hubungan Elfira-Sufian

Ahmad Sabri juga mendedahkan dia ada berbincang dengan bekas isterinya untuk tidak meneruskan pertunangan anak mereka selepas dua bulan tali pertunangan diikat.

Kira-kira dua bulan selepas bertunang iaitu pada November tahun lalu saya berbincang dengan ibu Elfira bagaimana untuk tidak meneruskan hubungan mereka.

Kita orang Melayu ada cara, budaya dan adat sekalipun nak putuskan tali pertunangan. Jujur langkah saya berat tapi mahu atau tidak kena teruskan.

Sumber: Rojakdaily via OhBulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *